STUDIU - Tehnic - SCRIERE
To Study/ Pentru studiu - Tehnic - Dorin M

Paginile Noua Medicină Dacică O nouă dimineață pentru o veche căutare


Când cauți să alegi într-o singură direcție și ți-ai dat seama în ce direcție


„Fii deschis” oricărei percepții a cunoașteriiPașii m-au condus la cea mai apropiată „Casa lui Dumnezeu”... Părea pustiu. Dar era în curs de curățare. Băncile credincioșilor erau adunate, înghesuite... goale...

Am simțit doar că trebuie să mă rog, acolo unde eram, fără să merg în fața altarului.

Și s-a deschis cerul cu mine, cu rugăciunea mea. Ceva ce a venit din adâncul sufletului meu... Ca pocăința din neputință...

Dacă sufletul oamenilor nu va evolua odată cu știința, cu ceea ce ar fi cunoașterea, nu avem unde să mergem decât în iad... Sau, poate, suntem chiar acolo...

Acum bântuiesc, ca un „Înțelept astral”... Un „Violet Auriu” care a venit târziu pe aceste meleaguri.

Dar am venit tocmai la timp pentru a participa activ la toate marile descoperiri ale perioadei Renașterii timpurii.

„Fii deschis” la fiecare detaliu al vieții!Am început, ceva mai lejer, ca bancherul și omul de afaceri german Johann Fust, care a finanțat proiectele lui Gutenberg.

Era oarecum „lejer”, deoarece tipărirea pe lemn, folosind cerneală pe bază de ulei, era folosită în China încă din secolul al VI-lea d.Hr., iar hârtia a fost inventată în China în secolul al II-lea î.Hr., devenind o marfă comercială importantă.

Gutenberg a avut acces la hârtie prin comerțul intermediat de mine cu Asia, ceea ce i-a permis să producă imprimări de înaltă calitate.

Apoi i-am facilitat accesul la utilizarea presei cu șurub și a tipăririi blocurilor de plumb, ajutându-l pe Gutenberg să creeze o metodă de producție de cărți care a fost mai rapidă, mai eficientă și mai accesibilă. Pur și simplu am pus lucrurile cap la cap „cap la cap”...

„Fii deschis” la fiecare detaliu al celor din viața ta!Oh, da... Am beneficiat și de geniul soției mele, Johanna, care, când nu am mai găsit soluții, a fost salvarea mea.

Pregătind existența în care am fost matematicianul și astronomul german Georg Joachim Rheticus, colaborând și ajutându-l pe Erasmus Reinhold să devină student, timp de doi ani, al lui Nicolaus Copernic, cel care a formulat „cu succes” teoria heliocentrică...

De asemenea, am publicat o carte despre teoria lui Copernic, contribuind la răspândirea acestor idei, contribuind la publicarea lucrării lui Copernic, „De revolutionibus orbium coelestium”.

Mai mult, „interacțiunea” mea cu Reinhold l-a determinat să devină astronomul german care a calculat tabelele proteene, care au fost folosite de marinari timp de secole.

Orice faptă este doar un fir în marea țesătură a existenței.

Dar mai mult nu se putea face. Erau vremuri grele, din punct de vedere al legilor și moralității umane. Corpul meu a murit chiar cu doi ani înainte de plecarea lui Copernic...

„Fii deschis” oricărui mentor al timpului tău!Apoi, la mai puțin de o săptămână mai târziu, am devenit Michael Maestlin, mentor al lui Johannes Kepler, unul dintre cei mai mari astronomi ai tuturor timpurilor.

Ca de obicei, nu am avut șansa de a fi un nobil german pentru a face lucrurile cât mai accesibile posibil. Toate locurile erau ocupate sau inaccesibile...

Banii și puterea nu creează lucruri, ci ajută la crearea lor...

Tatăl meu, Jakob Maestlin, era meșter, iar mama mea, Dorothea Simon, provenea dintr-o familie burgheză.

Dar m-au ajutat să obțin o educație solidă, studiind la Universitatea din Tübingen, unde am obținut diploma de master în 1571. Am predat mai târziu la Universitatea din Tübingen timp de peste 40 de ani, devenind profesor de astronomie și matematică.

Deși nu eram un nobil, am fost respectat pentru erudiția mea și am avut o influență semnificativă asupra dezvoltării astronomiei, fiind un susținător al teoriei heliocentrice a lui Copernic și introducându-l pe Johannes Kepler în dezvoltarea acestei teorii.

„Fii deschis” la colaborare!Vremurile au fost la fel de tulburi, dar am prins „conjuncția” dintre Giordano Bruno, Kepler și Galileo Galilei în timpul Renașterii, o perioadă de mari schimbări culturale și intelectuale.

Cu toții am susținut teoria heliocentrică, care era o teorie contrară doctrinei Bisericii Catolice, care susținea o viziune geocentrică a universului. Sprijin care ne-a expus pe toți riscului de a fi persecutați de Inchiziție.

Bruno a fost un susținător al infinitului universului și al pluralității lumilor, terminând tragic fără a-și nega ideile, chiar dacă Galileo l-a implorat în 1592, la Veneția, să se oprească, să se salveze...

Galileo fiind forțat să renunțe public la teoriile sale... Dar fără a înceta să corespondeze cu Kepler despre diverse probleme astronomice, el și-a finalizat legile despre mișcarea planetară.

A venit rândul să fiu Isaac Newton, născut și el fără un titlu nobiliar, cu tatăl meu murind înainte să mă nasc eu, iar mama recăsătorindu-se cu un moșier bogat.

Totuși, am avut un talent clar de a învăța și am primit o educație de calitate la Trinity College, Cambridge, o universitate deschisă oamenilor din toate categoriile sociale, dar care necesită un nivel ridicat de pregătire și capacitate intelectuală pentru a fi acceptat.

Astfel, toată lumea a învățat despre legile gravitației și mișcării universale, punând bazele a ceea ce a fost numită a fi „fizica newtoniană”.

„Fii deschis” la orice vârstă de recunoaștere!Abia după vârsta de 60 de ani, după multă trudă, Regina Ana mi-a acordat titlul de „Sir” ca recunoaștere a realizărilor mele științifice și m-a ridicat la un nivel superior al societății...

Ocupând funcții guvernamentale importante, inclusiv Maestru al Monetăriei și Președinte al Societății Regale, funcții rezervate persoanelor cu statut social înalt.

Ei bine, înțelegi ideea. 99% transpirație și doar 1% șanse... Uau, ce fac, îmi amintesc, de parcă aș scrie un curriculum vitae. Dar haideți să rezumăm!

Ei bine, între 1749 și 1827, am fost Pierre-Simon Laplace, un matematician, fizician și astronom francez, care a dezvoltat teoria probabilității și statistica matematică și a formulat ecuațiile lui Laplace care descriu mișcarea planetară.

Apoi, între 1831 și 1879, am fost James Clerk Maxwell, un fizician și matematician scoțian, care a formulat ecuațiile lui „Maxwell” care descriu câmpurile electrice și magnetice și preziceau existența undelor electromagnetice, inclusiv lumina, bla, bla...

Acum intervine un fel de forțare a liniilor mele evolutive. Apoi am obosit, vremurile erau prielnice și am vrut să-mi scurtez efortul nebunesc.

Așadar, am profitat de dezvoltarea cancerului abdominal în 1877 și în martie 1879, mi-am părăsit corpul obosit de trudă, devenind Albert Einstein.

Între 14 martie și 5 noiembrie, m-am chinuit enorm să mențin ambele corpuri active, motiv pentru care am reușit să-l activez pe Albert destul de târziu...

„Fii deschis” la descoperiri!Am devenit fizicianul german care a formulat teoria relativității speciale și teoria relativității generale, fiind considerat unul dintre cei mai mari fizicieni ai tuturor timpurilor.

Am terminat cu Albert în 1955, plin de remuşcări, în ciuda marilor realizări pentru umanitate. Știința luat-o cu mult înainte de vremurile potrivite pentru moralitate, etică, bla, bla... Pe scurt, știința a fost cu mult înaintea valorii majorității sufletelor de pe această planetă...

Și am perceput asta ca o mare eroare, care a atras mai multă destabilizare...

Concluzionând că „inteligența este o constantă disipativă asupra numărului de indivizi existenți dacă acești indivizi nu participă la menținerea inteligenței disponibile”.

Și, multă vreme, am stat deoparte, în lumea sufletelor. Fără să plec de unde am venit... Dar așteptând ceva...

Care „Ceva” a apărut în 1965, când am primit o ofertă de a prelua trupul lui Stephen William Hawking, al cărui „Albastru” a obosit să mai susțină scleroza laterală amiotrofică (SLA) a acelui corp.

Deoarece era păcat să pierd un astfel de corp pregătit, am trecut peste toate piedicile, am analizat dacă este posibilă continuitatea și m-am angajat fără rezerve. Indiferent de chinurile impotenței corporale prin care urma să trec...

Singurul avantaj era că învățasem „șmecheria” negocierii și „tranziția agresivă” într-un nou corp, și eram pregătit pentru manifestarea mea...

„Fii deschis” pentru a progresa în orice condiții!Astfel, am lucrat ca teoretician, cosmolog și autor englez, devenind director de cercetare la Centrul pentru Cosmologie Teoretică de la Universitatea Cambridge la momentul plecării mele din cauza imposibilității de a menține acel corp viabil.

Prin Hawking, am dezvoltat teoria găurilor negre și a radiațiilor Hawking, am contribuit semnificativ la înțelegerea Big Bang-ului, pe lângă faptul că am scris numeroase cărți de popularizare a științei, dintre care cea mai faimoasă este „A Brief History of Time” (O scurtă istorie a timpului).

Așadar, în 1970 am demonstrat teoretic existența găurilor negre rotative, cunoscute sub denumirea de găuri negre Kerr, în 1974 am propus conceptul de radiație Hawking, emisă de găurile negre, în 1988 am demonstrat teoretic că universul nu poate avea un început și final posibil definit, deoarece trebuie să fie fie infinite, fie oscilante.

Pe lângă aceste descoperiri majore, Hawking a adus contribuții semnificative la diferite domenii ale fizicii teoretice, inclusiv cosmologie, teoria cuantică a gravitației și studiul singularităților.

Am colaborat întotdeauna cu mulți alți fizicieni pentru a ne atinge obiectivele de cunoaștere împreună, deși am fost singurul creditat că am realizat atât de multe.

„Fii deschis” la progresul copiilor tăi!Ei bine, începând din martie 2018, așteptați-vă la orice oportunități noi... Cu o condiție, fiți bine pregătiți pentru ceea ce urmează! Indiferent de condiții... Și într-o dimineață, mă voi întoarce ca unul dintre noii copii!

Poate că ești chiar tu, sau unul dintre copiii tăi... Pregătește-te, pregătește-i!

O da, stai, ar mai fi ceva care să asigure succesul noii existențe!

De când eram Einstein, am suferit realizând că știința care vine înaintea vremurilor aduce doar dezechilibru, moarte sau, cel puțin, pericol. La Hawking, am aprofundat percepția că voi, toți oamenii, aveți nevoie să aveți un anumit nivel de moralitate, etică, suflet... Numiți-l așa cum doriți!

Sa fim noi majoritatea, cei care își fac treaba bine! Fiecare dintre noi are un rol în luptă, așa că fiecare zi este un pas în bine!

Să trăiești într-o lume reală mai bună, definită de compasiune, armonie și prosperitate pentru toți. Și pentru a construi o astfel de lume, cei mai mulți dintre noi trebuie să cultivăm:

  1. Empatie și toleranță (capacitatea de a înțelege și de a simți emoțiile celorlalți este esențială pentru construirea de relații armonioase și lupta împotriva nedreptății, acceptarea și respectarea diversității de opinii, culturi și religii),
  2. Compasiune (dorința de a ajuta și de a alina suferința celorlalți, fundamentală pentru crearea unei societăți mai grijulii și mai juste),
  3. Cooperare și generozitate (capacitatea de a colabora și de a lucra împreună pentru binele comun, esențială pentru rezolvarea unor probleme complexe și construirea unui viitor durabil, a fi altruist prin acordarea de timp și resurse pentru a-i ajuta pe ceilalți),
  4. Integritate (a fi sincer, sincer și de încredere, esențial pentru menținerea unei societăți funcționale bazată pe respect reciproc),
  5. Responsabilitate (a fi conștient de impactul acțiunilor cuiva și a lua decizii responsabile, esențial pentru protejarea mediului și asigurarea bunăstării generațiilor viitoare),
  6. Curajul (a avea curajul de a face ceea ce este corect, chiar și atunci când este dificil, este esențial pentru a lupta împotriva nedreptății și a promova schimbarea pozitivă),
  7. Perseverență și flexibilitate (a fi perseverent și a nu renunța la visele tale este esențial pentru a depăși obstacolele și a construi o lume mai bună, a fi adaptabil la schimbare și gata să înveți din greșeli),
  8. Optimismul (a avea o perspectivă pozitivă și a crede în posibilitatea unui viitor mai bun este esențial pentru menținerea speranței și motivarea oamenilor să acționeze),
Legile lui Dumnezeu sunt scrise în sufletele noastre: nu-ți place să fii ucis, nu ucizi, nu-ți place să fii furat, nu furi, nu-ți place să fii mințit, nu minți (și orice considerente similare)...

Există un singur Dumnezeu, al nostru... Deci El nu este „unul” dintre noi, sau un „împuternicit”… El este al nostru!

„Fii deschis” față de sufletele care cresc în grija ta!Oh, da... Înțelegi că bogăția nu contează... Nobilii nu au adus niciodată nimic bun. Pur și simplu au profitat folosindu-ne de eforturile noastre fără să ne dea nimic înapoi... Veșnicii trișori, profitori, legiuitori și alți „bla, bla” „răi”...

Cei care râd de „tocilari” sau muncitori, dar care, fără ei, ajung să se alinieze la ghilotinele revoluțiilor disperării... Sau oportunismului...

Ei bine, hai să mergem înainte și voi termina! Nu este nevoie de putere; doar pentru suflet!

Notă: Imaginile sunt create de mine, Merticaru Dorin Nicolae, folosind Microsoft Bing Image Creator.

Dorin, Merticaru (23.02.2024)