STUDIU - Tehnic - Noua Medicină Dacică

Apa
(Despre Apă) - Partea 2
Din "episodul anterior"
doresc să continuăm "analiza" în ceea ce priveşte "puterea" de
acumulare a apei, în special din punct de vedere al informaţiei.
Deci... Pe oriunde trece,
apa absoarbe tot ceea ce atinge, materie (care o încorporează
prin dizolvare sau, pur şi simplu, o transportă) şi energie (cu
care face acelaşi lucru)... Cu toate acestea compoziţia ei
chimică rămâne neschimbată şi foarte rar ea "se aliază" cu unele
elemente care, de fapt, nu pot fi decât hidrogenul sau oxigenul
(atrăgând "facerea" moleculelor diferitelor forme de ape cum ar
fi apa oxigenată, hidrogenată, apa grea sau alte specii de apă).
Din punct de vedere
biofizic, o bună parte a apei care intră în alcătuirea
sistemelor biologice (în mod deosebit în structura celulelor)
manifestă proprietăţi fizice neobişnuite, cum ar fi evaporarea
deosebit de lentă, îngheţul la temperaturi mult sub punctul de
îngheţ de zero grade celsius, nu dizolvă cristaloizii, nu
participă la osmoză, realizarea de structuri „de dispoziţie” în
directă legătură cu mediul în care este prezentă, etc…
Descoperirile ştiinţifice
demonstrează că acest lucru este posibil deoarece apa are o
structură „legată” (de tip clustere, amintită în postarea
anterioară) sub trei forme principale: 1. Apa de hidratare (apa
nelegată, care nu formează structuri în condiţii ideale), 2. Apa
de clatare (apa parţial legată, care formează structuri de
separare, delimitare) şi 3. Apa legată (care „furnizează” cele
mai inimaginabile structuri, mai ales în prezenţa materiei
organice şi, implicit, a structurilor vii)…
În concluzie, apa de
hidratare este o simplă prezenţă a apei în structurile
intracelulare dar celelalte două tipuri (alcătuind cea mai mare
a apei prezente la nivel organic) au un grad superior de
ordonare, semănând mai mult cu gheaţa decât cu apa lichidă…
Interpretările privind
această structurare sunt diverse, mergând de la cele prezentate
de mine anterior până la o structură determinată de
macromoleculele şi ionii prezenţi în structurile organice ce
restructurează apa din jurul lor… Din punctul meu de vedere (al
autorilor „citiţi” şi asimilaţi de mine) este evident că avem de
a face cu o structurare energetică, fie şi (interpretabil) de
interacţiune chimică „clasică”…
În acest sens vin chiar
argumentele cercetătorilor ce au descoperit că apa de clatare
formează adevărate sectoare globale ale celulei, cu
funcţionalităţi statice, iar apa legată realizează un fel de
compartimentare certă, cu funcţionalităţi dinamice de stocare a
informaţiilor, structurilor etc („dinamice” nu se referă la
funcţionalităţi fizico-chimice deoarece apa legată nu poate
dizolva substanţele nutritive hidrosolubile, medicamentele,
gazele şi nu permite desfăşurarea normală a reacţiilor chimice)…
Aş putea intra în detalii
fizico-chimice de genul: „Moleculele hidrofobe nu pot realiza
legături cu moleculele apei, singura modalitate de scădere a
energiei libere, în cazul dizolvării, presupunând o mărire a
numărului de legături de hidrogen între moleculele de apă şi
moleculele de apă din jurul moleculei hidrofobe, motiv pentru
care moleculele de apă se vor organiza în structuri cristaline
de forma unor poliedre cu 12 feţe pentagonale (dodecadroane) sau
cu 16 feţe (hexacaidecadroane) numite clatraţi, în centrul
cărora se află o moleculă hidrofobă, apa căpătând o structură
cristalină asemănătoare gheţii (ice-like) dar nu identică
gheţii, devenind apă de clatrare.
De aceea vor apare adevărate
structuri de închidere spaţială a unui sistem de molecule,
asemenea unui înveliş, a unui compartiment, deoarece moleculele
hidrofobe nu se mai pot mişca liber prin apă”.
Apoi: „Legăturile hidrofobe
există numai atâta vreme cât moleculele hidrofobe se află în
mediu apos, deoarece formarea lor se datorează nu atât atracţiei
dintre ele cât, mai ales, respingerii lor de către moleculele de
apă (în sensul termodinamic al cuvântului), adică în legătură cu
faptul că introducerea de molecule hidrofobe în apă duce la
creşterea energiei libere şi nu la scăderea ei.
Macromoleculele, îndeosebi
proteinele şi acizii nucleici, au proprietatea de a structura
puternic apa din jur, deoarece ele dispun atât de grupări
ionizabile (de exemplu COOH şi NH2) cât şi de grupuri
hidrofobe (de exemplu grupări metilice CH3). Pe de
altă parte, o moleculă aflată în mediu apos va adopta o astfel
de conformaţie spaţială încât grupările hidrofobe se aproprie
unele de altele realizând legături hidrofobe iar grupările
ionizate vor forma legături prin atracţie electrostatică.
Rămân, însă, numeroase
grupări hidrofobe sau ionizate care, din considerente sterice,
nu se pot angaja în legături intermoleculare. Aceste grupări
sunt silite să modifice structura apei din vecinătate prin
formare de apă de hidratare în jurul ionilor şi apa de clatrare
în jurul grupărilor hidrofobe.
O anumită cantitate de apă
este, astfel, legată de macromoleculă, grupările hidrofile şi
hidrofobe ale macromoleculei succedându-se spaţial periodic, la
distanţe convenabile, structurând masiv apa din jur (mai mult
decât suma efectelor simple ale grupărilor), structurând apa
legată…)”.
„Ar fi de amintit aici
despre modelul grămezilor temporare de molecule (flickering
clusters) care se bazează pe ipoteza cooperativităţii
legăturilor de hidrogen, în sensul că formarea unei legături de
hidrogen între două molecule de apă facilitează formarea altor
legături şi ataşarea altor molecule de apă, având ca rezultat
apariţia unor grămezi de câteva sute de molecule.
Desprinderea unei molecule
dintr-o astfel de grămadă (prin ruperea legăturii de hidrogen)
facilitează desprinderea altor molecule până la dispariţia
grămezii. În acest fel, în apa lichidă, se formează şi se
distrug neîncetat, cu o mare rapiditate, grămezi de molecule,
astfel încât, în orice moment, o mare parte din apă este
organizată în reţea cristalină (fapt confirmat de analizele
efectuate prin difracţia razelor X).
Aceste fenomene se bazează
pe forţele şi legăturile intermoleculare ce se formează, fie
direct, fie sub influenţa elementelor externe reprezentate de
materie sau a factorilor „energetici” prezenţi în jurul
structurilor.
Principalele forţe şi
legături în lichide sunt cele de tip „Van der Waals”. Ele se
bazează pe calitatea moleculelor de a fi dipoli electrici (dacă
centrul sarcinilor sale pozitive nu coincide cu cel al
sarcinilor negative). Pentru intervale de timp extrem de mici,
orice moleculă este un dipol electric instantaneu, deoarece
electronii moleculei se află în timpul mişcării lor în
cele mai variate poziţii în raport cu nucleele, fiind foarte
puţin probabilă, în acele momente, coincidenţa spaţială dintre
centrul sarcinilor sale pozitive şi centrul sarcinilor sale
negative.
Dar, pentru intervale de
timp suficient de mari, prin mediere în timp, această
coincidenţă spaţială se poate realiza în cadrul unor molecule cu
o structură simetrică (de exemplu He, Ne, CH4, etc),
astfel de molecule fiind lipsite de moment dipolar permanent,
putând însă, deveni dipoli electrici induşi în prezenţa
câmpurilor electrice exterioare care le deformează norul
electronic.
Mai mult, există şi molecule
care se comportă ca dipoli electrici permanenţi chiar în absenţa
câmpurilor electrice, printre acestea numărându-se lipidele,
proteinele şi alte constituente ale vieţii”.
Şi „demonstraţia” ar putea
continua argumentând cert şi clar un fel de „suport” inteligent
al comportamentului inteligent al apei, un fel de capacitate de
a interacţiona, în mod special, cu structurile organice dar şi
cu o posibilitate de influenţă energetică exterioară… De aici
până la celebra afirmaţie „Universul este fin acordat pentru a
crea şi întreţine viaţa”, nu mai este nevoie de nici un fel de
argumente. De aici până la a percepe că apa nu este apă, pur şi
simplu, ci un suport clar, deseori informaţional al vieţii, la
fel, nu mai este nevoie de argumente, numai luând în calcul
atotprezenţa bioenergiei (de o consideraţi simplă manifestare
electrică sau nu)…
Alte detalii voi mai da pe
parcurs… Acum este nevoie de alte şi alte „poveşti” pe înţelesul
tuturor… Deci, vă rog să consideraţi ca atare ce vă prezint fără
a fi nevoie de detalii „ştiinţifice” fizico-chimice (ce le pot
furniza la cerere celor interesaţi)…
Da, ar mai fi ceva „ştiinţă
pură” de inserat aici…
La nivel celular, apa are o
formă de transport deosebit de controversată, paradoxală, în
sensul intrării sau ieşirii ei din celulă (în interior am
„sesizat” deja că se dispune deosebit de „inteligent” în
colaborare directă cu structurile intracelulare)…
Primul paradox este
reprezentat de dimensiunea „fizică” a moleculei de apă care este
mai mare decât orice canal de intrare membranară în interiorul
celulei. Deci, din punct de vedere fizic, apa nu are cum să
intre în celulă, membrana celulară fiind fosfolipidică
(impermeabilă pentru apă).
Al doilea paradox este
faptul că, aceste canale de intrare sunt bazate pe proteine şi
colesterol (nu intru în detalii)… Deci, apa nu are cum să treacă
de acestea… De altfel prin aceste „canale”, ce sunt proteine
transmembranare (că sunt ele ataşate, ancorate sau inserate) se
realizează toate procesele de trecere dinspre şi în exteriorul
celulei…
În acest proces intervin
proteinele de transport care acţionează şi ca un fel de
identificatori ai substanţelor ce vor fi tranzitate, substanţe
care creează legături cu aceste proteine, realizează tranzitul,
apoi sunt eliberare la interiorul sau exteriorul celulei
(funcţie de sensul de transport), opunându-se simplei difuzii
(ce ar duce rapid la dezorganizarea celulei), asigurând un
tranzit controlat al substanţelor.
Detaliind minimal, difuzia
simplă este legată de procesele de transfer de O2.
Apoi, există şi o difuziune facilitată, evident controlată,
legată de menţinerea potenţialelor electrostatice în interiorul
şi exteriorul celulei prin intermediul unor canale ionice cu
specificitate foarte mare, specifice numai pentru Na, Cl şi K.
Vine cum rândul unei forme
de difuziune ce ne interesează din punct de vedere al apei,
osmoza… Aceasta se realizează prin intermediul unor proteine
specifice de transport numite aquaporine (descoperite abia în
anul 2003, pentru care s-a acordat premiul Nobel unei alte
persoane (americanului Peter Agre) faţă de persoana care merita
acest premiu, profesorul român Gheorghe Benga – am folosit
pluralul deoarece sunt de mai multe tipuri), apa mişcându-se
prin osmoză simplă doar de la soluţiile diluate (hipoosmotice)
spre cele concentrate (hiperosmotice).
În cazul aquaporinelor ce se
„ocupă” de apă, rolul acestora este de a eficientiza trecerea
apei prin membrane, astfel încât, pe de o parte, fenomenele
fiziologice să se petreacă după o dinamică adecvată şi, pe de
altă parte, la apariţia unor dezechilibre osmotice accidentale,
homeostazia celulară să nu sufere dramatic şi să pună în pericol
supravieţuirea celulei.
Şi, ceea ce este mai
interesant, chiar dacă acest mecanism este încă studiat, este
faptul că aceste aquaporine formează canale membranare care au
un diametru de trecere mai mic decât molecula apei, existând un
fel de imposibilitate de trecere a apei. Şi, de aici, multe
comentarii legate de comportamentul apei care realizează un fel
de transfer cuantic prin intermediul acestor aquaporine (mai
multe detalii despre „minunile” acestea voi prezenta în
postările viitoare).
Important de reţinut este
faptul că, ceea ce se schimbă în permanenţă şi, de fapt, ceea ce
contează cel mai mult, este structura dispunerii apei, a
moleculelor de apă, cea de care aminteam în postul anterior şi
cea care reţine informaţia din mediul înconjurător (se afirmă
chiar că, se înregistrează întreaga istorie a interacţiunilor
respectivului grup de molecule cu mediul, asemenea
înregistrărilor pe suport magnetic - bine, atât cât rămâne din
ea la momentul unei analize a acestor înregistrări).
Studiile cercetătorilor au
utilizat câmpurile magnetice, câmpurile electrice, diverse
obiecte "de rezonanţă" precum şi prezenţa umană şi emoţiile
acesteia... Din toate aceste studii a reieşit clar că emoţiile
umane, pozitive sau negative sunt cele mai puternice "elemente"
de influenţă... La fel şi muzica, cuvintele scrise, până chiar
şi imaginile… Nu uitaţi că am prezentat
„labilitatea”electromagnetică a formei de dispunere a
moleculelor de apă!
Vă pot descrie unul din
experimentele realizate... Un grup de oameni a fost rugat să
proiecteze asupra unui recipient (pahar) cu apă din faţa lor
emoţii foarte puternice cum ar fi iubire, tandreţe, grijă...
Apoi recipientul a fost înlocuit cu un altul, iar oamenii au
fost rugaţi să proiecteze asupra lui alt tip de emoţii cum ar fi
frică, agresiune, ură. Apa a înregistrat modificări care erau,
evident, într-o direcţie de mărire a nivelului energetic şi a
stabilităţii moleculelor (cazul paharului asupra căruia s-au
proiectat emoţiile pozitive) sau de micşorare şi destabilizare
cu modificări radicale (în cazul emoţiilor negative,
agresive)...
Unul din cele mai
interesante exemple de experimente pleacă de la "vorbele" care
vin prin intermediul religiilor unde apa este prezentă ca factor
primordial... Mai precis cele care afirmă: "Dacă este vreun
lucru despre care să se spună: Acesta a fost în vremurile
străvechi, de dinaintea noastră, acela este apa şi pământul. Şi
Iacov a luat nuiele verzi de plop, de migdal şi de platan. A
despuiat de pe ele fâşii de coajă şi a făcut să se vadă albeaţa
care era pe nuiele. Apoi a pus nuielele, pe care le despuiase de
coajă, în jgheaburi, în adăpători, sub ochii oilor care veneau
să se adape, ca atunci când vor bea, să zămislească. Şi oile
zămisleau uitându-se la nuiele şi făceau miei bălţaţi, seini
(cenuşiu roşcat) şi pestriţi."
Inspiraţi de această "pildă"
cercetătorii au supus apa dintr-un acvariu la câmpuri magnetice
pulsatorii foarte slabe, câmpuri de zeci de mii de ori mai slabe
decât câmpul magnetic terestru. Din punct de vedere ştiinţific,
nivelul acestora este, deci, neglijabil. Cu toate acestea,
peştii introduşi în această apa tratată, au produs în scurt timp
o generaţie neobişnuită de puieţi, radical diferită de cei cu
care se înrudeau deşi erau la fel de asemănători, precum
gemenii. Deosebirile constau în faptul că, pe burta masculilor
din această generaţie au apărut dungi cenuşii laolaltă cu pete
colorate care nu au fost observate la părinţii lor.
Acestea se numesc schimbări
ale fenotipului şi este de o fundamentală importanţă faptul că
aceste schimbări au apărut nu numai la o parte din exemplarele
noii generaţii ci la toţi, simultan. Experimentul nu a avut
drept rezultat doar schimbarea aspectului exterior al peştilor
ci şi a comportamentului lor, ei începând să reacţioneze la
stimulii din mediul exterior în acelaşi fel, de parcă întreaga
generaţie a primit o minte colectivă. Concluzia este...
înfiorătoare... apa schimbă nu numai aspectul ci şi
comportamentul...
Altă corelaţie celebră este
următoarea... Odată cu era experimentelor atomice s-a constatat
că principalele efecte nocive nu sunt date de explozia atomică
efectivă şi de zona ce rămâne iradiată pentru o lungă perioadă
de timp. Principalul efect este asupra apei existente şi a celei
ce este circulată datorită "circuitului apei în natură"...
Mai nou, cercetătorii care
studiază structura apei au ajuns la concluzia că modificările
aduse de radiaţii asupra apei sunt teribile, apa ajungând să
aibă o structură patologică cu efecte din cele mai morbide.
De exemplu, unul din
efectele consumului acestei ape este o creştere exponenţială a
tendinţelor de suicid (apa viciată lipsind fiinţa în care ajunge
până şi de voinţa fundamentală de "a trăi")... În legendele
străvechi, eroul era trimis să aducă apă moartă dintr-un loc în
care nu există întoarcere... Şi, conform tradiţiei străvechi,
singurul loc fără întoarcere de pe Pământ, unde nu există viaţă,
s-a născut pe locul unde existau odinioară oraşele distruse
Sodoma şi Gomora, pe malul Mării Moarte. Pur şi simplu nu există
aşa ceva precum apa moartă... Şi, acolo, există o multitudine de
dovezi că au fost detonări atomice... Legăturile nu sunt greu de
făcut.
Apoi, prin analogie logică,
cea mai mare extincţie din cele 5, din câte a avut parte acest
Pământ, cea denumită devoniană sau "Mama tuturor extincţiilor" a
fost caracterizată în special de faptul că oceanele au devenit
anoxice, pline de "apă moartă"... Atunci au dispărut peste 96%
din formele de viaţă marine şi peste 70% din cele terestre
(fiind şi singura extincţie care a afectat şi insectele)... Şi
toate acestea s-au datorat fie iradierii şi/ sau toxicizării
apei cu substanţe "realizate" de un supervulcan siberian, fie
datorită iradierii "realizate" de o supernovă... Cert este doar
că au trebuit zeci de milioane de ani ca viaţa să pornească cât
de cât la drum, mai departe. Ce se poate comenta mai mult de
atât?!?
Cele mai relevante
experimente rămân, încă, cele în care se studiază structurile
moleculare ale apei "tratate" energetic cu ajutorul criogeniei
(celebre fiind cele publicate de Masaru Emoto). Ele se
realizează după un anumit "tratament energetic" al apei, care va
fi îngheţată rapid, "fotografiindu-se" astfel efectul acelei
intervenţii (energii) asupra moleculelor de apă.
Astfel, apa sub efectul
microundelor are o structură inelară, dezagregată şi
discontinuă, sub efectul undelor radio ale unui telefon mobil
are o structură disociată, moartă, inertă, sub influenţa
emoţiilor de mulţumire umană are o stranie şi frumoasă structură
hexagonală care prezintă pe fiecare colţ al hexagonului o cruce,
interiorul fiind închis de un disc simetric amplasat, în cazul
sentimentelor de scuză are aceeaşi structură dar lipsesc crucile
din vârfuri iar discul central este mai mult o gaură iar
dezgustul determină o structură de aglomerată cu multe muchii şi
vârfuri, fără o structură anume.
Aceste experimente s-au
realizat şi cu apă supusă la vibraţiile muzicii. De exemplu,
muzica lui Bach formează molecule ce par reuniuni între formele
de mulţumire cu cele de scuză, muzica lui Mozart formează
structuri foarte asemănătoare cu cele ale reuniunii între
mulţumire şi extaz, muzica lui Beethoven creează structuri de
mulţumire cu mici semne de destructurare, pe când muzica heavy
rock distruge şi împrăştie moleculele...
Aşa s-a descoperit şi
efectul distructiv al transportului apei prin atât de
utilizatele ţevi de apă. Structura apei ce ajunge la un robinet
obişnuit este strivită de presiunile mari necesare transportului
prin ţevi, de la sursă la utilizatorul final, disociată (de
multe ori lipsesc părţi întregi din moleculele/ structurile
iniţiale caracterizate de modele clare, simetrice, plăcute la
vedere), chiar dacă provine direct de la un izvor natural...
În plus, cei care au sisteme
de încălzire prin podea sau cei care au aerisit calorifere au
putut observa şi fără instrumentele ştiinţei că apa din aceste
sisteme este devitalizată şi putredă... Efectul... Hmmm...
Ţineţi-vă bine! Cu cât este mai destructurată, mai devitalizată
această apă, cu atât va fi mai mare efectul acesteia de
absorbţie de energie (fără un "sens" anume, cu referire la
"energie bună" sau "energie rea") a tot ceea ce se află în
apropierea sau contactul lor (oameni, animale, plante)...
În acest sens ar fi cazul să
vă descriu unele "incidente" interesante legate de apă şi
manifestările ei sub influenţa energiilor (bune sau rele)...
incidente în care nu se poate lua în calcul compoziţia chimică a
mixului realizat de apă cu alte substanţe chimice ci, în mod
special, doar structura acesteia (dovedind că structura este
mult mai importantă decât compoziţia).
Cel mai vechi şi mai
cunoscut caz de colaborare energetică (informaţională) cu apa
este cel al lui Iisus care a transformat apa în vin.
Apoi este cazul abatelui
Karl Gastinsis, care, conform cronicilor, în anul 1472 a fost
arestat în baza unor denunţuri false şi interogat cu privire la
probabilitatea ca el să fi generat o stare maladivă unei doamne
din înalta societate. Pe când era ţinut în temniţă, abatelui i
se dădea în fiecare zi doar o coajă de pâine mucegăită şi o cană
cu apă murdară şi clocită. După 40 de zile, şeful închisorii a
constatat că abatele nu numai că nu era slăbit dar părea că
dobândise sănătate şi putere, lucru care nu a făcut decât să
servească inchizitorilor ca probă că abatele avea legături cu
forţele întunericului. Sub tortura ce a urmat, părintele a
recunoscut că recitase o rugăciune asupra apei stricate care îi
fusese dată, mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru încercările ce îi
fuseseră date. După aceasta, apa dobândea un gust bun, devenind
proaspătă şi limpede.
În iarna anului 1881,
velierul "Lara" naviga pe o rută între Liverpool şi San
Francisco, traversând oceanul Atlantic şi, în a treia zi de
voiaj, a izbucnit un incendiu la bord scufundând nava. Printre
supravieţuitori s-a aflat şi căpitanul acestei nave, Neil
Carrey, care povesteşte... Rezervele de apă din barca de salvare
s-au epuizat rapid iar echipajul a început să fie chinuit de
sete. După 3 săptămâni de derivă pe mare au reuşit să ajungă la
ţărm. Aici, căpitanul a povestit cum au reuşit să
supravieţuiască. Toţi membrii echipajului visau apă dulce sau
îşi imaginau că în jurul bărcii de salvare nu este apă de mare
ci apă dulce, aceasta schimbându-şi culoarea din albastru marin
în tenta verzuie a apei dulci. Această colaborare energetică a
transformat apa cu adevărat, dovadă că pe toată perioada derivei
toţi marinarii au consumat acea apă simţind gustul şi calităţile
apei dulci si... au supravieţuit.
Unul din cazurile celebre se
desfăşoară în 1956 în Asia de Sud-Est într-un laborator militar
secret unde se discutau "elementele" necesare de cercetare şi
dezvoltare de arme de distrugere în masă (în special de arme
bacteriologice). La momentul incidentului, cei prezenţi
discutau, într-o şedinţă deosebit de lungă, despre ce
proprietăţi ar trebui să aibă o armă bacteriologică de
distrugere în masă. La un moment dat, toţi participanţii
decid să întrerupă şedinţa deoarece toţi acuzau simptome de
intoxicaţie alimentară severă şi... pleacă la spital (nu la cel
de psihiatrie, unde ar fi trebuit)... Cum militarii sunt, prin
definiţie paranoici, au pornit o anchetă pentru a determina care
a fost cauza şi, eventual, să ciuruie vinovatul... Dar,
rezultatul anchetei nu a putut fi altul decât, ...Pe toată
perioada şedinţei, cei care participaseră la ea nu consumaseră
nimic altceva decât apă... Şi orice test au efectuat cu
resturile de apă rămase după acea şedinţă nu au depistat nici o
substanţă suplimentară, cu toate că, ancheta a concluzionat:
otrăvire cauzată de apa obişnuită...
Cazuri asemănătoare au fost
semnalate de diverşi cercetători, istorici, etc. Un caz
"simpatic" este cel al unei crame celebre. Unul din maiştrii
care coordonau producţia, stocarea, etc. de vinuri de calitate a
ieşit la pensie. În loc a fost angajat un alt maistru, mult mai
bun şi mai renumit decât cel care plecase şi, din acel moment,
secţiunea de care răspundea el nu mai producea vin bun... S-au
aplicat tot felul de procedee de eliminare a problemelor care
făceau ca vinul să fie ori poşircă, ori oţet şi.... nimic...
Atunci s-a apelat la celebrul Lazarev care a găsit problema...
Respectivul maistru se afla sub stress-ul acomodării la noul loc
de muncă şi au fost necesare mai multe şedinţe, mai mult sau mai
puţin spirituale, dar legate de rezolvarea conflictului său,
până să înceapă iar să curgă vinul de calitate (ulterior, am
citit chiar într-o carte a lui Lazarev că respectivului maistru
i s-a schimbat locul de muncă pentru ca vinul să fie iar vin, şi
nu poşircă)...
S-a mers până într-acolo
încât s-a determinat tehnologia modernă poate structura apa în
mod artificial. Testând apa structurată într-un anume fel prin
alimentarea (cu astfel de apă) în condiţii de laborator a unor
seminţe de soia, s-a stabilit că acestea emiteau de 6 ori mai
multă radiaţie fotonică decât atunci când s-a folosit apă
obişnuită (netratată).
Astfel, folosirea apei
structurate determină o creştere şi o coacere mai rapidă a
legumelor şi măreşte de mai multe ori cantitatea de
microelemente şi proteine vegetale folositoare în alimentaţie.
Experimentele au determinat că este nevoie cantitativ cu până la
20% mai puţină apă pentru irigare atunci când se foloseşte apa
structurată, aproape eliminându-se inclusiv necesitatea de a
utiliza substanţe fertilizatoare (în sol sau apă)...
Şi, ca să finaliză acest
post (cu toate că pot afirma că nici nu am început bine să
vorbim despre apă) vă propun să urmăriţi, eventual să repetaţi,
următorul experiment al dr. Emoto Masaru...
Luaţi trei pahare, mai
încăpătoare şi puneţi în fiecare din ele o mână de orez (pentru
obiectivitatea rezultatului vă recomand să fie cantităţi cât mai
egale). Apoi, în fiecare din ele, turnaţi apă (indicat să fie
plată, din sticlele care se laudă cu sursa naturală a
conţinutului) până ce se acoperă orezul existent în acestea.
Acum vine partea mai grea... Urmează o perioadă de 3 luni în
care, în fiecare zi, să vă aşezaţi în fata primului pahar şi să
îi mulţumiţi pentru ceva pozitiv anume (eventual etichetaţi
paharele ca să nu încurcaţi mesajele...)... Apoi vă aşezaţi în
faţa celui de-al doilea pahar şi îi lăsaţi mesaje de genul "Eşti
un idiot!", "Eşti un prost!", "Eşti o ruşine!"... Şi, la urmă,
în faţa celui de-ai treilea pahar faceţi "Stânga-mprejur!"
ignorându-l... După trecerea acestor trei luni veţi avea
stupoarea să constataţi că orezul din primul pahar fermentează
şi împrăştie o aromă plăcută şi puternică, în al doilea pahar
orezul s-a înnegrit iar în al treilea pahar, cel ignorat, orezul
deja putrezeşte...
Pentru o "percepţie vizuală"
a celor postate de mine se poate "vedea" şi filmul „Apa”, pentru
alte percepţii citiţi cărţile de pe net ale lui Emoto Masaru…
Dacă a
trecut ziua de azi... A trecut şi săptămâna... Sănătate şi spor
în toate cele bune!!!
Dorin, Merticaru