Pentru Afaceri - Vinde


Buton Vinde

            Colecție de materiale documentare (referate, prelucrări de informații, analize, dezvoltări de subiecte, link-uri, etc.) utile pentru a susține orice efort al Dumneavoastră în ceea ce privesc deciziile de vânzare.

            Magazinele de vânzări on-line.


            În mod evident voi prezenta unele detalii despre cum se pot utiliza aceste magazine pentru a eficientiza gesturile noastre de vânzare.

            OLX (https://www.olx.ro/) - .
            Publi24 (https://www.publi24.ro/) - .

            Platforme de magazin on-line cloud.


            Aceste platforme ”cloud” (a nu se ”încurca” cu stocajele de tip cloud, cum ar fi ”OneDrive” al lui Microsoft și similare ale Google, bla, bla) sunt ”rezervate” celor ce pot fi numiți ”greii” din acest domeniu, deoarece ele sunt destinate ”numelor grele” din domeniul vânzărilor on-line, volumelor mari de date, automatizărilor directe și integrate, etc.
            Dar, în esență, pentru necunoscători, platformele cloud oferă un fel de închiriere a sistemelor de calcul (calculatoarelor), spațiului de stocare a bazelor de date operaționale caracteristice sistemelor de vânzări on-line (spațiu pe hard discuri) și softurile specializate, specifice acestor operațiuni.
            Totul este OK, fiabil, asigurat, profesional, dar totul costă, destul de ”corelat” cu creșterea volumului de operații on-line (sper că ați sesizat expresia ”un fel de închiriere”), atât timp cât există conexiune fiabilă de internet și sub precizarea că totul este ”externalizat” (totul aparține serviciului cloud, mai puțin datele ce vor fi implementate care îți aparțin, cu condiția să știi să le iei de acolo când ai terminat colaborarea cu prestatorul de tip cloud).
            Da, important, să nu uităm de implicațiile fiscale ce vor fi atrase de activitatea noastră, ”grupată” în jurul codului CAEN 4791 - ”Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”, ce nu trebuie să lipsească din ”obiectul” de activitate al firmei noastre, lipsă ce va atrage multe dureri de cap, fără a mai lua în considerare și ”activitatea fiscală”.
            Pentru mai multe detalii puteți accesa link-ul ”Platforme de magazin on-line cloud”.
            În final, iată lista ”prestatorilor” de servicii de tip cloud:

            Microsoft Azure (https://azure.microsoft.com/en-us/) - .
            Google Cloud Platform (https://cloud.google.com/) - .
            Amazon AWS Cloud (https://aws.amazon.com/) - .
            Oracle Cloud Infrastructure (https://www.oracle.com/cloud/) - .

            Platforme de magazin on-line.


            Cu ajutorul acestor platforme puteți realiza propriul magazin on-line (de vânzări), particularizat conform ideilor, gusturilor și necesităților proprii, rămânând proprietar complet pe munca ta, datele tale, aplicațiile tale, etc.
            Dar, pentru a ajunge la o oarecare funcționalitate este necesar să se înțeleagă, să se accepte, că lumea e-commerce este o lume care nu iartă lipsa de cunoștințe și, mai ales, a disfuncționalităților ce pot apare datorită acestora.
            Prima problemă ce o va întâmpina orice întreprinzător ce folosește (intenționează să folosească) astfel de platforme este scăderea încrederii utilizatorilor/ cumpărătorilor la sesizarea ”prezenței” unei platforme de e-commerce free/ gratuită. ”Scădere” ce va solicita un timp mediu sau îndeplungat de funcționare, de activitate pe internet, până ce să apară ”randamentele” acceptabile.
            A doua problemă este legată de volumul de muncă și ”cunoștințe” în domeniu web (eventual și programare, SEO, bla, bla) necesar particularizării unei astfel platforme. Din acest motiv, deseori se va proceda la cumpărarea de template-uri sau se va apela la ”realizarea la comandă”, ceea ce înseamnă noi costuri.
            Atenție, cumpărarea unui template (aplicații) vă garantez că nu reprezintă o soluție deoarece este, cert, neparticularizată!
            O a treia problemă este legată de hosting-ul unui astfel de magazin on-line care costă, la rândul lui, necesită alte ”cunoștințe” în domeniu ș.a. De exemplu, achiziția unui domeniu are ”particularitățile” sale, majoritatea CMS-urilor (Content Management System) au ”particularitățile” lor, bla, bla...
            Deci, ca o părere personală, alegeți această cale numai dacă sunteți stăpân pe tot ceea ce este legat de acest domeniu sau aveți bani pentru oamenii care să care să vă susțină (sau execute) ideile de individualitate și funcționalitate.
            Da, și cum aminteam deja de la folosirea structurilor de tip cloud, apare și fiscalitatea (contabilitatea)... Recomandabil gestiune separată, ținută recomandabil la prețul de cumpărare (pe site apar deseori prețuri variabile, discounturi, etc), colaborarea cu firmele de curierat sau, în lipsa lor, emiterea de facturi și bonuri fiscale cu toate ”plusurile” legate de expediție ”pe speze proprii”, tot felul de chestii legate de colaborarea cu protecția concumatorilor, etc.
            Oricum, pentru un material amplu în această privință, puteți accesa link-ul ”Despre platformele de magazin on-line”.
            Dar, în final, iată o listă ”eficientă” de ofertanți de astfel de platforme, inclusiv de servicii conexe acestora.

            OpenCart (https://www.opencart.com/) - .
            Magento Commerce (https://magento.com/) - O platformă ”susținută” de Adobe.
            PrestaShop (https://www.prestashop.com/) - .
            WooCommerce (https://woocommerce.com/) - .

Dorin M - 31 August 2020


Vă rog inseraţi comentariile Dumneavoastră!



Rating for dorinm.ro