Scurta descriere "Proceduri de obtinere finantare"

            Programele sau oportunitatile de finantare si/ sau asistenta financiara sunt lansate de diverse institutii care au ca obiecte de activitate operatiuni de plasament financiar, finantare, sponsorizare, creditare, etc., efortul lor principal fiind orientat in investirea banilor (fie pentru a spori veniturile financiare fie, pur si simplu, pentru a evita devalorizarea lor). Printre aceste institutii se intalnesc de obicei banci, organizatii mutuale sau cu anumite obiecte de activitate declarate, organizatii internationale cum ar fi Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei (sau alte guverne sau institutii subordonate acestora - pentru Romania este vorba despre Agentia Nationala de Dezvoltare cu agentii de dezvoltare regionala si, mai nou, ajungandu-se pana la apelul la banci, institutii ale statului din domeniul muncii si protectiei sociale, s.a.), etc.
            Toate aceste organizatii isi promoveaza oportunitatile de finantare prin intermediul a diverse mijloace cum ar fi situri (WWW), publicatii mass media sau prospecte de circulatie mai mult sau mai putin "larga sau redusa" in care insereaza "directiile de finantare", proceduri si conditii necesare oportunitatii "oferite" pentru fiecare reper investitional in parte. Aceste mijloace nu au numai menirea sa va furnizeze date privitoare la finantarile care se pot obtine si conditiile de acordare ale acestora ci au menirea sa va furnizeze cat mai multe detalii pentru ca gesturile Dvs. sa aiba o finalitate maxima asigurata (chiar daca se poate merge si pe ideea ca se poate face acest lucru pentru "a nu deranja suplimentar").
            Este deosebit de important ca Dvs. sa intelegeti faptul ca aceste organizatii au cele mai bune intentii si sunt deschise oricarei solicitari din partea unei persoane fizice sau juridice care indeplineste cerintele solicitate (mai ales in conditiile in care oferta este publica si nu se doreste sa apara interpretari legate de reactii partinitoare sau inoportune), chiar daca se poate interpreta o oarecare "directionare" a "consumului de fonduri" - in fond sunt banii lor si fac numai si numai ce vor cu ei - astfel incat sa ajunga la acele "fonduri" doar anumite grupuri de persoane.
            Multi dintre Dvs. se intreaba "de unde aceste bune intentii"?!? Este mai simplu decat credeti... Banul este un titlu emis de o banca in ideea ca se garanteaza o anumita forta de operare/ cumparare. El a fost creat in ideea de a ajuta la miscarea valorilor si va "sluji" permanent acestei idei. Prima perceptie va fi, in mod cert, "daca circula isi creste forta de operare/ cumparare". Deci, daca "sta" inseamna ca se devalorizeaza. De aceea se ofera si aceste finantari. Circuland fondurile respective se asigura, cel putin, stabilitatea finantatorului si, cel mai des, cresterea fortei respectivei "mase circulate". Nu va mai ganditi la probleme cum ar fi camataria! Aceste institutii nu vor fi niciodata in afara legii asa cum sunt "nimicurile care traiesc de pe urma durerii umane si se bucura cu fiecare nou datornic distrus - camatarii". La fel sa nu va ganditi la intentii ascunse cum ar fi "cereri ulterioare" sau "operatiuni impuse ulterioare"? Ele nu exista si nu vor exista. Daca va faceti treaba asa cum "ati afirmat" in toate documentatiile inaintate catre finantator totul este OK.
            Revenind la "ale noastre", pe langa "asimilarea informatiei" privitoare la oportunitatea de finantare este la fel de important sa "asimilati" si conditiile solicitate care, de foarte multe ori, in ciuda unei simplitati si normalitati evidente, sunt destul de eronat interpretate si "aplicate" (esecul solicitarii fiind "garantat"), fara a mai lua in calcul eventualele probleme care pot apare la o buna interpretare a "elementelor de solicitare ale finantarii" pe fondul unei proaste interpretari a urmarilor contractuale, legislative, economice, etc. ale acordarii finantarii respective.
            In sectorul "Proceduri de solicitare" (al acestui sit) se pot studia elementele generale (mai mult sau mai putin particularizate) de redactare/ realizare a documentatiilor de finantare (cererea de finantare, planul de investitii si planul de afaceri) si eventual, acolo unde este cazul sau timpul nostru permite vor fi date unele lamuriri suplimentare legate de implicatii, posibile aplicatii "secundare" s.a..

NOTA:
            Materialele prezentate au caracter orientativ avand "misiunea" de a va familiariza cu majoritatea formalitatilor solicitarilor de finantare. Acest "caracter orientativ" rezida din faptul ca fiecare organizatie in parte are propriile proceduri si ar fi absurd sa procedam la o prezentare particularizata mai ales datorita faptului ca "dosarul de solicitare" are o permanenta tendinta de schimbare/ adaptare.
            Autorii prezentului sit va stau la "dispozitie" (a se studia sectorul "Servicii" al prezentului sit) in ceea ce privesc anumite solicitari de clarificare a materialelor prezentate dar orice actiune intreprinsa de Dvs. in baza prezentelor documentatii fara consultarea autorilor exonereaza raspunderea acestora (morala si legala).
            In plus este bine de retinut faptul ca majoritatea institutiilor internationale de finantare au agentii, birouri, etc. pe teritoriul Romaniei si, contactarea acestora poate fi o solutie foarte buna de clarificare a anumitor "enigme"/ "neintelegeri" ale Dvs. (despre organizatiile si institutiile nationale - organizatii guvernamentale, banci, etc. nu este cazul sa mai subliniem acest lucru).


Powered by Medow....................................
Ultima modificare: 25.Martie.2003