Oricât ne-am aroga meritele sau puterea nu putem fi decât martori la tot ceea ce se petrece. Vezi mai multe!

  • Home /
  • Pentru Lucru/ To Work

Pentru Lucru/ To Work

Pentru Lucru/ To Work.

1. Economics.

         Acest "domeniu" cuprinde o colecţie de materiale documentare, referate, lucrări teoretice, studii, sinteze, structuri operative şi elemente statistice cu obiect pur economic (teoretic şi/ sau practic). Momentan veţi găsi aici materiale despre  tehnicim de plăţi interne şi internaţionale, despre creditul documentar, despre sistemul bancar şi politica economică internaţională, despre burse de mărfuri şi de valori (preluate din vechile forme de existenţă ale sitului dorinm) dar, în scurt timp, îmi voi îndeplini visul de a posta toate elementele de bază necesare unui economist din punct de vedere al cunoştinţelor teoretice de tip economic (inclusiv cele de relaţie/ cuprinse de această ştiinţă).

2. Contabilitate.

         Acest "domeniu" cuprinde tot ceea ce este legat de contabilitatea românească (şi nu numai). Aşa cum v-am obişnuit în cei 12 ani de existenţă a acestei secţiuni (lansată odată cu introducerea primului cod fiscal românesc, în anul 2004) aici veţi găsi cele mai complete date despre contabilitate (în principal din punct de vedere normativ şi apoi aplicativ), studii, sinteze, etc de la cel mai "slab" nivel de cunoaştere până la cel mai complex (după cum v-am obişnuit, aici veţi găsi tot ceea ce este legat de planurile de conturi din ţara noastră, tot ceea ce este legat de I.A.S.-uri, de auditul financiar şi de auditul statutar - elemente care, împreună cu secţiunea Lex/ Dicţionar vă vor pune la dispoziţie tot ceea ce este necesar unui expert contabil-auditor).

3. Financiar.

         Acest "domeniu" cuprinde o sumă de materiale ce se doreşte a fi cât mai completă în ceea ce priveşte aplicaţiile financiare de utilitate, cum ar fi: elemente despre tehnica operaţiilor financiare (cu referire la întreaga gamă, şi nu restrâns la operaţiunile de tip bursier), elemente despre planurile de afaceri, teorie şi practică financiară, date statistice, etc. Intenţia declarată a acestei secţiuni, încă de la iniţierea acesteia (august 2000) a fost de a pune la dispoziţia oricui elementele necesare accesării de fonduri bancare, europene, etc în cunoştinţă de cauză şi, de ce nu, pentru a fi un instrument de propulsare directă a Dumneavoastră spre calitatea de accesant direct al acestor tipuri de fonduri fără a fi necesară "interferenţa" altcuiva.

4. Lex/ Dicţionar.

         Acest "domeniu" cuprinde majoritatea informaţiilor cuprinse în cărţile scrise de mine ("Glosar economic", ce se va regăsi aproape integral în secţiunea "Dicţionar", şi "Cartea albă a contabilităţii" unde se va regăsi suportul legal care a stat la baza celor 3 volume de aproape 1.000 de pagini fiecare). Concret, aici veţi găsi orice element legislativ este legat de practica contabilităţii, auditului, expertizei, etc (da, tot ceea ce este legat de practica economică şi stă la baza materialelor ce stau la baza întregului domeniu "To Work") suplimentat de glosarul de termeni economici care vă poate da o explicaţie privitoare la un enunţ, o definiţie, un termen, etc dintr-un punct de vedere al "juristului economist", inclusiv posibilitatea de a "identifica" actul/ actele normativ(e) care au stat la baza realizării respectivului enunţ (click pe logo-urile de mai jos, funcţie de interesul Dumneavoastră).

Lex (Extrase legislative)

Dicţionar (Glosar economic)

Oaspeţi (Guest)

Această categorie este permisă/ atribuită persoanelor neînregistrate, care vizitează, pur şi simplu, situl dar şi celor care sunt membri dar nu s-au logat pentru a putea beneficia de statutul lor.

Cu acest statut (Vizitator/ Guest) aveți acces doar la paginile introductive (max. 5% din volumul de informație al sitului).

Membri (Members)

Această categorie este atribuită tuturor utilizatorilor care se înregistrează pe acest site.

Cu acest statut puteţi viziona/ utiliza în jur de 50% din informaţiile prezente pe site.

Pentru a avea acces relativ integral va trebui să donaţi (Vezi "Ajutor" pentru donaţie prin ordin de plată sau click pe butonul de mai jos pentru donaţie tip PayPal cu card) şi, astfel, să vă extindeţi posibilitatea de parcurgere către 100% sau funcţie de interesul Dumneavoastră.

Briz-briz-uri utile

(Drepturi de autor - 2000...2017 - Dorin Merticaru)

Rating for dorinm.ro

Blogs Archive

Pentru Studiu/ To Study

1. Scriere.

Colecţie de opere literare, referate, materiale documentare, etc. utile pentru diferite categorii de vizitatori.

"Milostenie" și "Blog" (acces liber - Vizitator, Membru înregistrat. Membru donator).

2. Descriere.

Elemente descriptive generale în special cu specific documentar.

"Mashinutze" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator) şi "România" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

3. Tehnic.

O sumă de lucrări cu caracter aplicativ, manuale generale, descrieri de utilizare.

"Noua Medicină" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

4. Ficţiune.

Lucrări diverse de ficţiune şi promovări de lucrări, fie cu caracter comercial, fie legat de izitatorii acestui site.

"În jurul lumilor" şi "Northern Lights" (cu acces liber - Vizitator, Membru înregistrat, Membru donator, excepţie făcând jocurile efective care au regimul specificat de varianta accesată/ download-ată).

Pentru Muncă/ To Work

1. Economics.

Colecţie de materiale documentare, referate, elemente statistice, lucrări teoretice şi studii, sinteze şi structuri operative cu aplicaţie la nivel economic, afaceri, etc.

"Tehnici de plăţi", "Instrumente de plată", "Tehnici comerciale", "Sisteme economice", "Politici economice", "Burse", "Bănci" (acces restricţionat - numai Membru donator).

2. Contabilitate.

Tot ceea ce este legat de contabilitatea românească (şi nu numai), cât şi despre expertiză şi audit.

"Planuri de conturi", "Standarde de contabilitate", "Standarde de audit" (acces restricţionat - numai Membru donator).

3. Financiar.

Elemente despre tehnica operaţiilor, teorie şi practică financiară, date statistice, etc.

"Finanţe", "Audit financiar contabil", "Audit statutar" (acces restricţionat - numai Membru donator).

4. Lex/ Dicţionar.

Dicţionar/ Glosar economic cu termeni, elemente legislative structurate, comentate şi adnotate şi multe alte materiale de relaţie.

"Glosar economic", "Extrase legislative" - tot ceea ce este necesar unui economist" (acces controlat - Membru înregistrat. Membru donator).

Pentru Distracţie/ To Entertain

1. Perceptibil.

Culorile, psihologie, grupele sanguine, loto 6 din 49, Redzone - materiale diverse, de relaxare.

"Culorile", "Grupele sanguine", "Loto 6 din 49", "Redzone" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

2. Esoteric.

"Zodiacul chinezesc", "Zodiacul european", "Alte forme de zodiac", "Alte forme de clarviziune" şi orice ar putea fi considerat esoteric.

"Zodiacul chinezesc", "Zodiacul european", "Alte forme de zodiac", "Alte forme de clarviziune" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

3. Multimedia.

Filmuleţe de reclamă, chestii edcucative (programe diverse originale) şi altele.

"Filmuleţe", "Softuleţe" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

4. Distractiv.

Proverbe şi ghicitori, bancuri şi alte chestii utile pentru petrecerea timpului liber.

"Proverbe, zicători şi ghicitori", "Bancuri - Centuriile lui Bulă", "Chestii distractive", (acces liber - Vizitator, Membru înregistrat, Membru donator).

Pentru Afaceri/ To Affair

1. Cumpără.

Tot ceea ce poate fi legat de achiziţii şi deciziile de cumpărare.

"Achiziţii", "Cumpărare", "Contractare", "Energie solară şi eoliană" (acces restricţionat - Membru donator).

2. Vinde.

Colecţie de materiale documentare utile pentru deciziile de vânzare.

"Achiziţii", "Vânzare", "Contractare" (acces restricţionat - Membru donator).

3. Intermediază.

O selecţie de prelucrări, analize, dezvoltări cu scopul de a vă susţine orice efort legat de evaluare şi intermediere.

"Evaluare", "Intermediere" (acces restricţionat - Membru donator).

4. Speculează.

A nu se citi "speculă"! Colecţie de materiale care documentează posibilităţile de a specula anumite oportunităţi.

"Piata de opţiuni", "Planuri de afaceri", "Finanţări", "Creditări" (acces restricţionat - Membru donator).