Oricât ne-am aroga meritele sau puterea nu putem fi decât martori la tot ceea ce se petrece. Vezi mai multe!

Ajutor

Cum folosesc ceea ce se află pe acest site?

Vizitator (Guest).

Simpla vizitare a sitului fără înregistrare vă plasează în statutul de "Vizitator" ("Guest"). În acest caz veţi avea acces doar la câteva informaţii generale despre cuprinsul acestui site. Deci, fără înregistrare nu puteţi trece mai departe pentru a beneficia măcar de materialele care le ofer gratuit ("free for all"). Chiar şi în acest caz se aplică cele prezentate în "Termeni şi condiţii de utilizare".

Membru (Member).

Înregistrarea Dumneavoastră cu ajutorul facilităţii de înregistrare vă plasează în statutul de "Membru" ("Members"). Acest statut vă va permite să vizualizaţi, pe lângă informaţiile generale accesibile statutului de "Vizitator" ("Guest") şi tot ceea ce este accesibil în regim de liberă utilizare, oferit gratuit de către mine. Atenţie, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie respectate condiţiile de proprietate intelectuală conform celor prezentate la "Termeni şi condiţii de utilizare"!

De aici încolo, totul va depinde de multe alte lucruri. Momentan, singurul meu efort este de a solicita "donaţii" de la Dumneavoastră (chiar dacă "donaţie" este un termen legat de ceva benevol - dar munca mea nu mai vreau să fie văzută gratis şi, din experienţă precizez acest lucru, înmulţită cu "zero"). În funcţie de aceste "donaţii", Dumneavoastră veţi avea acces la unele secţiuni ale sitului sau la întregul cuprins al acestuia. Pentru a evita orice problemă şi sau interpretare de partea "Fiscului" din România, dar şi problemele legate de instrumentele de plată (cu referire specială la carduri sau alte modalităţi de plată cu ajutorul acestora), sunt obligat să lucrez numai prin intermediul băncilor, prin virament bancar în contul RO95BRDE090SV31723640900 deschis la BRD - Groupe Societe Generale S.A., Brăila, România pe numele meu (bineînţeles), Merticaru Dorin Nicolae. Aveţi şi posibilitatea de a face donaţii prin intermediul PayPal al cărui buton îl găsiţi pe pagina principală în caseta "Membri (Members)".

Numai aşa evităm înşelătoriile legate de mijloace de plată, numai aşa nu sunt expus interpretărilor comerciale conexe tangenţelor cu cei de la fisc. Îmi plătesc cuminte (mai mult "cu minte") cei 16% legaţi de veniturile mele şi am scăpat şi eu şi Dumneavoastră...

Numai şi numai după efectuarea donaţiei veţi putea trece la statutul următor de "Membru donator"... Dar, nu uitaţi, donaţia Dumneavoastră va fi activă numai după ce primesc un mail în care solicitaţi activarea statutului de "Donator" şi am confirmarea bancară sau PayPal a donaţiei Dumneavoastră. Cred că termenul maxim de activare este de 7 (şapte) zile calendaristice. Mulţumesc pentru înţelegere!

Membru donator.

Sumele minime de donaţie sunt legate de ceea ce urmăriţi Dumneavoastră să vizionaţi, dar şi de capacitatea mea de a prelucra "trecerea" sitului la noua formă în cel mai scurt timp cu putinţă precum şi capacitatea mea de a prelucra toate cele necesare identificării plăţilor, atribuirii de secţiuni pentru fiecare utilizator donor în parte, ş.a.m.d.

Cât despre donaţii, partea care mă "doare" cel mai mult, momentan nu pot fi făcute deoarece sunt într-un efort de "translare" al vechiului site în noul site. Din acest motiv, când va fi accesibil un material sub regimul de donaţie, va apare în dreptul secţiunii, aici, la secţiunea ajutor, suma minimă de donaţie (ce va fi în jur de 10 lei lunar pentru o subsecţiune ca minimă donaţie, studenţii dovediţi cu copie după carnetul de student putând beneficia de materialele de la o subsecţiune cu o donaţie de minim 10 lei anual)... Dar, nu uitaţi, totul este doar un anunţ şi nu are nici o legătură cu un angajament (am "slujit" 15 ani gratuit dar acum s-a terminat... donează frate şi eu ştiu că, ce vei avea face mult mai mul de atât)!

O formă utilă de ajutor poate fi şi prezentarea următoare:

 - Click pe "ochi" sau pe acest link...

Dar, să mergem mai departe şi să detaliem secţiunile:

Domeniul "Pentru Studiu"/ "To Study":

1. Scriere: cuprinde la acest moment (15.08.2015) numai subsecţiunea "Milostenie" care este cu acces liber (gratuit), fiind accesibilă tuturor categoriilor de vizitatori.

2. Descriere: cuprinde la acest moment (15.08.2015) subsecţiunile "Mashinutze" şi "România" care sunt cu acces controlat (pentru membri înregistraţi şi donatori).

3. Tehnic: subsecţiune încă în construcţie la acest moment (15.08.2015) care, în cel mai scurt timp va cuprinde subsecţiunea "Noua Medicină" într-o formă cu acces controlat (pentru membri, înregiustraţi sau donatori), cu materiale generale, considerate de mine accesibile tuturor şi o secţiune unde este necesară donaţia, pentru membrii care realizează donaţii. Începând cu data de 24 august 2015 veţi vedea la anunţuri că aceasta este prima subsecţiune asupra căreia îmi voi îndrepta atenţia (Ţinem legătura!!!).

4. Ficţiune: cuprinde la acest moment (15.08.2015) doar informaţii despre jocurile "În jurul lumilor" realizat de mine, Dorin Merticaru şi "Northern Lights" realizat de fiica mea, Ana Maria Merticaru. Data lansării oficiale a versiunii gratuite este 1 decembrie 2015 urmând să vin cu precizări viitoare în ceea ce priveşte donaţiile care trebuie făcute de membri pentru fiecare episod în parte. Deci, această subsecţiune poate fi vizualizată numai de membrii înregistraţi, doar chestiile de reclamă fiind accesibile tuturor.

Domeniul "Pentru Distracţie"/ "To Entertain":

1. Perceptibil: cu subsecţiunile "Loto 6 din 49", "Culorile", "Psihologie", "Redzone" şi "Grupele sangvine". Toate acestea se află sub statutul de acces controlat la care au acces doar membrii înregistraţi şi cei donatori.

2. Esoteric: cu subsecţiunile "Zodiacul chinezesc", "Zodiacul european", "Alte forme de zodiac" şi "Alte forme de clarviziune". Toate acestea se află sub statutul de acces controlat la care au acces doar membrii înregistraţi şi cei donatori.

3. Multimedia: momentan încă în lucru (structurare, etc). Aici s vor găsi diferite filmuleţe de reclamă, programe educative adresate în primul rând celor mici şi altele. Accesrul va fi de tip controlat, numai pentru membrii înregistraţi şi cei donatori.

4. Distractiv: cu subsecţiunile "Proverbe şi zicători", "Bancuri - Centuriile lui Bulă" şi "Chestii distractive"... Evident că aici este acces liber (free), atât pentru Vizitatori cât şi pentru membrii înregistraţi şi cei donatori.

Domeniul "Pentru Muncă"/ "To Work":

1. Economics: cu multe chestii utile economiştilor, afaceriştilor, etc. Aici se vor găsi colecţii de materiale documentare, referate, elemente statistice, lucrări teoretice şi studii, sinteze şi structuri operative cu aplicaţie la nivel economic, afaceri, etc. Subsecţiunile de aici sunt: "Tehnici de plăţi", "Instrumente de plată", "Tehnici comerciale", "Sisteme economice", "Politici economice", "Burse", "Bănci", accesul fiind strict restricţionat, fiind permisă accesarea doar de membrii donatori. Pot apare unele "favoruri" pentru studenţi, dar aceştia trebuie să intre în dialog, fie şi electronic, cu mine, Dorin M (dorinm@email.com).

2. Contabilitate: cu multe chestii legate de contabilitate, expertiză şi audit - tot ceea ce este legat de contabilitatea românească (şi nu numai) dar şi de expertiză şi audit. Subsecţiunile de aici sunt reprezentate de "Planul de conturi", "Standarde de contabilitate" şi "Standarde de audit", toate cu acces numai membrilor donatori (fără deosebire - aceastei secţiuni i-am dedicat enorm din timpul meu fiind un "material" net superior "marilor" titani ai lumii publicistice contabile din românica dar, degeaba... către ei plecau sume de ordinul sutelor de lei pentru listări "organizate" de legislaţie şi, spre mine doar laude - cine mi-a vizionat cândva situl ştie la ce mă refer)...

3. Financiar: cu multe chestii legate de finanţări şi/ sau creditări, cu elemente despre tehnica operaţiilor, teorie şi practică, date statistice, etc. Subsecţiunile de aici sunt reprezentate de: "Finanţe", "Audit financiar contabil" şi "Audit statutar". Accesul este la fel de strict restricţionat, numai către membrii donatori.

4. Lex/ Dicţionar: cu subsecţiunile "Extrase legislative" şi "Dicţionar/ Glosar economic". Chiar dacă este vorba despre materiale ce acoperă aproape orice cerere a unui economist, ofer aceste materiale şi membrilor înregistraţi (deci, acces controlat - membri înregistraţi şi membri donatori).

Domeniul "Pentru afaceri"/ "To Affair":

1. Cumpără: cu tot ceea ce este legat de achiziţii, în special în domeniul autonomiei energetice (energie eoliană şi energie solară)... Subsecţiunile de aici sunt reprezentate de: "Achiziţii", "Cumpărare", "Contractare" şi "Energie solară şi eoliană", totul oferit sub acces restricţionat, numai membrilor donatori.

2. Vinde:o serie de materiale destinate unui fel de iniţiere în operaţiunile de vânzare... Subsecţiunile sunt reprezentate de "Achiziţii", "Vânzare", "Contractare", cu acces restricţionat, numai membrilor donatori.

3. Intermediază: o serie de materiale destinate unui fel de iniţiere în operaţiunile de intermediere de orice fel (mobiliară, imobiliară, etc)... Subsecţiuni sub acces restricţionat (numnai membri donatori) sunt reprezentate de "Evaluare" şi "Intermediere".

4. Speculează: o serie de materiale legate de speculaţii pe baza celor 3 tipuri de operaţiuni de mai sus... Subsecţiunile sunt reprezentate de "Piaţa de opţiuni", "Planul de afaceri", "Finanţări" şi "Creditări", cu acces restricţionat, numai pentru membrii donatori...

Oaspeţi (Guest)

Această categorie este permisă/ atribuită persoanelor neînregistrate, care vizitează, pur şi simplu, situl dar şi celor care sunt membri dar nu s-au logat pentru a putea beneficia de statutul lor.

Cu acest statut (Vizitator/ Guest) aveți acces doar la paginile introductive (max. 5% din volumul de informație al sitului).

Membri (Members)

Această categorie este atribuită tuturor utilizatorilor care se înregistrează pe acest site.

Cu acest statut puteţi viziona/ utiliza în jur de 50% din informaţiile prezente pe site.

Pentru a avea acces relativ integral va trebui să donaţi (Vezi "Ajutor" pentru donaţie prin ordin de plată sau click pe butonul de mai jos pentru donaţie tip PayPal cu card) şi, astfel, să vă extindeţi posibilitatea de parcurgere către 100% sau funcţie de interesul Dumneavoastră.

Briz-briz-uri utile

(Drepturi de autor - 2000...2017 - Dorin Merticaru)

Rating for dorinm.ro

Blogs Archive

Pentru Studiu/ To Study

1. Scriere.

Colecţie de opere literare, referate, materiale documentare, etc. utile pentru diferite categorii de vizitatori.

"Milostenie" și "Blog" (acces liber - Vizitator, Membru înregistrat. Membru donator).

2. Descriere.

Elemente descriptive generale în special cu specific documentar.

"Mashinutze" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator) şi "România" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

3. Tehnic.

O sumă de lucrări cu caracter aplicativ, manuale generale, descrieri de utilizare.

"Noua Medicină" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

4. Ficţiune.

Lucrări diverse de ficţiune şi promovări de lucrări, fie cu caracter comercial, fie legat de izitatorii acestui site.

"În jurul lumilor" şi "Northern Lights" (cu acces liber - Vizitator, Membru înregistrat, Membru donator, excepţie făcând jocurile efective care au regimul specificat de varianta accesată/ download-ată).

Pentru Muncă/ To Work

1. Economics.

Colecţie de materiale documentare, referate, elemente statistice, lucrări teoretice şi studii, sinteze şi structuri operative cu aplicaţie la nivel economic, afaceri, etc.

"Tehnici de plăţi", "Instrumente de plată", "Tehnici comerciale", "Sisteme economice", "Politici economice", "Burse", "Bănci" (acces restricţionat - numai Membru donator).

2. Contabilitate.

Tot ceea ce este legat de contabilitatea românească (şi nu numai), cât şi despre expertiză şi audit.

"Planuri de conturi", "Standarde de contabilitate", "Standarde de audit" (acces restricţionat - numai Membru donator).

3. Financiar.

Elemente despre tehnica operaţiilor, teorie şi practică financiară, date statistice, etc.

"Finanţe", "Audit financiar contabil", "Audit statutar" (acces restricţionat - numai Membru donator).

4. Lex/ Dicţionar.

Dicţionar/ Glosar economic cu termeni, elemente legislative structurate, comentate şi adnotate şi multe alte materiale de relaţie.

"Glosar economic", "Extrase legislative" - tot ceea ce este necesar unui economist" (acces controlat - Membru înregistrat. Membru donator).

Pentru Distracţie/ To Entertain

1. Perceptibil.

Culorile, psihologie, grupele sanguine, loto 6 din 49, Redzone - materiale diverse, de relaxare.

"Culorile", "Grupele sanguine", "Loto 6 din 49", "Redzone" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

2. Esoteric.

"Zodiacul chinezesc", "Zodiacul european", "Alte forme de zodiac", "Alte forme de clarviziune" şi orice ar putea fi considerat esoteric.

"Zodiacul chinezesc", "Zodiacul european", "Alte forme de zodiac", "Alte forme de clarviziune" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

3. Multimedia.

Filmuleţe de reclamă, chestii edcucative (programe diverse originale) şi altele.

"Filmuleţe", "Softuleţe" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

4. Distractiv.

Proverbe şi ghicitori, bancuri şi alte chestii utile pentru petrecerea timpului liber.

"Proverbe, zicători şi ghicitori", "Bancuri - Centuriile lui Bulă", "Chestii distractive", (acces liber - Vizitator, Membru înregistrat, Membru donator).

Pentru Afaceri/ To Affair

1. Cumpără.

Tot ceea ce poate fi legat de achiziţii şi deciziile de cumpărare.

"Achiziţii", "Cumpărare", "Contractare", "Energie solară şi eoliană" (acces restricţionat - Membru donator).

2. Vinde.

Colecţie de materiale documentare utile pentru deciziile de vânzare.

"Achiziţii", "Vânzare", "Contractare" (acces restricţionat - Membru donator).

3. Intermediază.

O selecţie de prelucrări, analize, dezvoltări cu scopul de a vă susţine orice efort legat de evaluare şi intermediere.

"Evaluare", "Intermediere" (acces restricţionat - Membru donator).

4. Speculează.

A nu se citi "speculă"! Colecţie de materiale care documentează posibilităţile de a specula anumite oportunităţi.

"Piata de opţiuni", "Planuri de afaceri", "Finanţări", "Creditări" (acces restricţionat - Membru donator).