Oricât ne-am aroga meritele sau puterea nu putem fi decât martori la tot ceea ce se petrece. Vezi mai multe!

  • Home /
  • Despre mine

Despre mine

         Aceasta este "faţa" mea în concediul de anul trecut, când vizitam cetatea Făgăraşului... Puteam să aleg una mai bună (eventual bine prelucrată pe Photoshop: ştiţi, chestii cu frac sau măcar costum de superman) dar, pentru "onestitate" este mai bine aşa (cel puţin din punctul meu de vedere)... Toată viaţa am muncit cât de mult am putut aşa că, cea mai relevantă imagine a mea pentru Dumneavoastră este una mai "muncitorească".

         Viaţa mea a debutat, cu siguranţă, în copilărie. Am fost mereu un "personaj" ce căuta informaţii, să ştie cât mai multe, să facă cât mai multe. A urmat şcoala unde mi-am continuat "proastele" obiceiuri şi, începând cu clasa a 8-a am început să scriu, să desenez, să compun, să particip la unele cercuri de literatură, de artă şi ce m-a mai împins viaţa să fac pe acolo. A urmat liceul, ca tot omul, apoi postliceala de asistenţi medicali generalişti, apoi prima facultate (de drept), apoi a doua (de ştiinţe economice).

Monica         În timpul celei de-a doua facultăţi a apărut în viaţa mea prima fiinţă care a avut curajul să meargă în viaţă mai departe cu mine, (soţia) Liliana Monica. Sincer, oricât de romantic sau "de turmă" poate părea, ea a fost o adevărată lumină în vremurile tulburi de atunci şi este în vremurile şi mai tulburi de acum. Ea, ingineră, lupta ca şi mine, făcea tot ce putea pentru a supravieţui în jungla vieţii anilor '90. Dar totul a mers bine, dovadă că sufletul te poate scăpa din orice situaţie şi, oricât de greu ar fi, să poţi merge înainte fără probleme. Ana MariaPrimul nostru puişor, Ana Maria (foto anexat este tot din concediul din 2014 - la toţi), născut în 1996, a devenit rapid un nou motor de "traversat" viaţa. Totul a mers înainte cu eforturi, răbdare şi cu situl dorinm sub prima sa formă de viaţă, începând cu anul 2000.

         Evident, anii au trecut mai repede decât ne aşteptam şi, în ciuda tuturor eforturilor noastre, lucrurile nu mergeau decât în privinţa sufletului. Viaţa materială nu dorea sub nici un chip să ne recompenseze în vreun fel. Soţia a fost o perioadă de timp angajată ca inginer la o casă de modă destul de celebră pentru meleagurile noastre, brăilene, apoi s-a angajat la o fabrică de confecţii locală (de fapt italiană, San "Marineză"), eu am lucrat prin sănătate, apoi prin lumea privată a afacerilor, apoi pe piaţa de capital şi bancară, consultanţă juridică şi economică, mass-media, etc. Concluzia imediată ar fi direct legată dintr-un fel de proverb care spune "Dacă n-ai noroc la ce faci o să ai noroc în dragoste" (în cazul nostru chiar este adevărat).

         Şi, a venit anul de graţie 2006 când mi-a cedat sănătatea, simultan cu trecerea mea din lumea privată la bugetari. Trecerea a fost brutală, datorată cedării sănătăţii şi a atras o diminuare cu peste 75% a veniturilor mele. Puţini prieteni mi-au rămas alături, prea puţini dar, astfel, am aflat cu cine să preţuiesc fiecare clipă în vria generală. Vrie sau nu, ce mai contează.

         Dar, pentru ca totul să capete un sens, când credeam mai sigur că nu voi scăpa cu viaţă (la propriu), a apărut Daria Ioana, în anul 2007. Atunci mi-am amintit de viaţă, am înţeles că inima se poate repara cu inimă dar nu am înţeles că, toate grijile pentru cei dragi sunt cele care îmi alimentau super-hipertensiunea (cu care mă mai lupt şi acum, vag, dar trebuie să am grijă). Unii medici mi-au comunicat acest lucru dar nu am înţeles şi nici nu aveam cum să accept soluţiile lor (Cum să îmi dau demisia din tot ce fac, inclusiv din familie, şi să am grijă de viaţa mea?!? Auzi la ei?!?). Aşa că, după aproape 4 ani de vrie, m-am văzut fără ieşire (mai ales după tăierile de salarii enorme ale bugetarilor). Nu aveam unde pleca din cauza problemelor de sănătate (poate chiar şi vârstei), aveam cuvântul dat că voi face treabă la bugetarii unde sunt şi acum... Ce te faci tată?

         Situl dorinm.ro era "pe liber" din 2006 şi cădea, cădea... Am încercat să îl revigorez, am încercat să îl fac o unealtă de salvare şiii... vine acest an în care am decis schimbarea lui completă... Evident, este mult mai greu decât la începutul anilor 2000, motiv pentru care decizia mea de a-l schimba este atât de agresivă şi radicală. Poate că, la baza noilor mele consideraţii stă şi masterul în contabilitate, expertiză şi audit (care l-am "încasat între timp") şi eşecul datorat lipsei de bani necesari de a susţine doctoratul în economie Şi, ar mai fi ceva... Am fata studentă începând cu acest an (2015) şi viaţa este scumpă... Gata cu joaca şi patriotismul adânc sădit în sufletul meu! De acum înainte nu mai susţin gratuit pe nimeni (exceptând studenţii cărora le voi solicita donaţii modice)... Chiar dacă am şi diplomă de expert în achiziţii publice vreau doar să beneficiez de minima răsplată posibilă a donaţiilor...

         Deci, acum, ştiţi cu ce fel de om aveţi de a face. Să vedem ce pot face (eventual ce se va găsi pe acest site al meu)!

         Jurist:

1. Am întreţinut o perioadă de timp o secţiune de consultaţii juridice pe site cu multe, multe accesări. Când voi avea timp voi replasa pe site toate elementele juridice de asistenţă (formulare interactive care dădeau unele sfaturi utile în funcţie de ceea ce confirma persoana care surfa pe acolo - probabil peste 2 - 3 ani, undeva prin 2017 - 2018)... Dar, nu uitaţi că am absolvit o facultate de drept!

2. La secţiunea economics veţi putea găsi extrase legislative comentate, adnotate şi actualizate de valoare ce depăşeşte enorm orice material existent pe internet şi/ sau în librării. Nu mă laud dar... cine va intra va vedea. Nu degeaba am fost citat în reviste de avocatură, în bibliografiile studenţilor, la banca naţională a Moldovei şi, mai ales în caietele de studii ale B.N.R. (mă pot "lăuda", descriind realizările şi confirmările mele mai mult decât vă imaginaţi).

         Economist:

1. Este o realitate că viaţa mea privată s-a desfăşurat în lumea economică, încă din 1988 când am activat în comerţul exterior. Piata de capital romanească (şi cea financiar bancară), în care am "trăit" în intervalul 1996 - 2002 mi-a arătat că totul nu este decât "speculă" (la propriu). Încercările de a-mi întări cunoştinţele şi "poziţia" m-au determinat să startez secţiunea economics încă din anul 2000. Au urmat finanţările (naţionale şi/ sau europene), creditările, clauzele comerciale, instrumentele de plată, tehnicile de comerţ, tehnicile de producţie, etc... Acumulare pas cu pas, sigură...

2. După master aveam nevoie de cărţi scrise pentru a susţine doctoratul... "Cartea albă a contabilităţii" (cu cele trei volume: contabilitate, financiar şi juridic), "Glosar economic", "Auditul statutar în practica românească 2000 - 2010" m-au forţat să postez şi mai multe, şi mai bune pe site.

         IT-ist:

1. Prin voia sorţii am beneficiat de un PC încă din 1988 (da, aţi citit bine, era un IBM PC XT cu harddisc, placă grafică, "floapă" de 1,44 şi "toate cele"). A urmat ca familia mea "părintească" să aibe primul PC (un "386" - iar aţi citit bine) de la finalul lui 1990. Nomenclaturişti, oameni cu bani, spuneţi cum doriţi, dar acest lucru nu punea computerul la treabă. La început umil, apoi, fiecare cu PC-ul său, a devenit o obişnuinţă să dedicăm peste 10 ore zilnic activităţilor IT. Şi, aşa, cel puţin doi membri ai familiei, eu şi fratele meu Mugur, am ajuns experţi IT de talie (chiar europeană, în cazul fratelui meu - eu sunt mai naţionalist şi nu am acceptat să slugăresc străinii, deci, nu am decât recunoaştere locală, fiind angajat ca şi coordonator IT)... În scurt timp am început să depanăm prietenilor PC-urile, să accesăm şi să învăţăm aproape orice formă de utilitar. Ce să mai dau cu gargara, am ajuns să fim profesori, chiar şi la propriu, predând informatica la liceu sau în privat... Deci, nu există soft sau hard care să aibă secrete faţă de noi...

2. Am făcut softuri ce se utilizează în mai multe instituţii (private şi de stat, orientate pe comunicare şi baze de date, analiză economică şi audit, procese de producţie complete, etc. etc. etc), am făcut documentaţii, situri, structuri de reţele, structuri integrate multimedia, bla, bla-bla, bla-bla... Nu prea vreau să mai descriu nimic deoarece este ceva timp de când am renunţat la această formă de prostituţie profesională (OK, OK, valabilă doar în România "lu' Peşte" - fratele a dus-o perfect în Cehia şi acum este în Olanda)...

         Autodidact:

1. Fiind IT-ist am fost solicitat deseori la service-urile auto pentru setări, instalări etc de softuri de diagnostic, motiv pentru care am "plăcut" lumea auto şi am realizat o documentaţie amplă pe site (va reveni imediat ce am posibilitatea);

2. Am fost implicat în unele activităţi de arhitectură, tot datorită IT-istului din mine şi am învătat ACAD, Chief Arhitect. Neufert nu mai are nici un secret pentru mine şi, astfel, am ajuns să am cunoştinţe vaste în domeniu, menţinând pe dorinm.ro multe elemente despre instalaţii eoliene şi solare, despre tips-tricks-uri în construirea de case, etc. (şi ele vor reveni imediat ce am ocazia)...

3. Căutând căi de trecere mai uşoară prin viaţă m-am ocupat de loto, de zodiace, etc. (puteţi uşor să vă convingeţi tastând pe goagăl numele meu alăturat termenului zodiac). Voi reveni şi cu acestea mult îmbunătăţite şi voi repune la dispoziţia publicului softul oferit până acum gratuit (dar, contracost, din anul de graţie 2015).

4. Am demarat secţiunea de Noua Medicină (pe wordpress şi pe Face) şi o voi face cea mai tare de pe globul ăsta amărât (dovadă stau accesările deja existente pe un fel de notiţe de clasă).

5. Am scris, de-a lungul timpului, mai multe romane Sci-Fi care se vor concretiza în jocul "În jurul lumilor" care îl voi lansa la 1 iunie 2017 (versiunea gratuită) cu multe, multe episoade viitoare (contra cost, evident).

6. Bla, bla-bla, bla-bla... Chiar şi eu sunt siderat de câte am făcut şi, dacă Dumnezeu îmi va da zile şi putere le voi finaliza şi vor exista pe dorinm, aşa cum merită toată munca mea de până acum şi cea viitoare.

Am obosit dar, chiar aveţi o idee despre mine!!!

Oricum, în acest sens, anexez aici şi CV-ul meu: cvdorinm...

Mulţumiri pentru timpul Dumneavoastră!

Oaspeţi (Guest)

Această categorie este permisă/ atribuită persoanelor neînregistrate, care vizitează, pur şi simplu, situl dar şi celor care sunt membri dar nu s-au logat pentru a putea beneficia de statutul lor.

Cu acest statut (Vizitator/ Guest) aveți acces doar la paginile introductive (max. 5% din volumul de informație al sitului).

Membri (Members)

Această categorie este atribuită tuturor utilizatorilor care se înregistrează pe acest site.

Cu acest statut puteţi viziona/ utiliza în jur de 50% din informaţiile prezente pe site.

Pentru a avea acces relativ integral va trebui să donaţi (Vezi "Ajutor" pentru donaţie prin ordin de plată sau click pe butonul de mai jos pentru donaţie tip PayPal cu card) şi, astfel, să vă extindeţi posibilitatea de parcurgere către 100% sau funcţie de interesul Dumneavoastră.

Briz-briz-uri utile

(Drepturi de autor - 2000...2017 - Dorin Merticaru)

Rating for dorinm.ro

Blogs Archive

Pentru Studiu/ To Study

1. Scriere.

Colecţie de opere literare, referate, materiale documentare, etc. utile pentru diferite categorii de vizitatori.

"Milostenie" și "Blog" (acces liber - Vizitator, Membru înregistrat. Membru donator).

2. Descriere.

Elemente descriptive generale în special cu specific documentar.

"Mashinutze" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator) şi "România" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

3. Tehnic.

O sumă de lucrări cu caracter aplicativ, manuale generale, descrieri de utilizare.

"Noua Medicină" (cu acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

4. Ficţiune.

Lucrări diverse de ficţiune şi promovări de lucrări, fie cu caracter comercial, fie legat de izitatorii acestui site.

"În jurul lumilor" şi "Northern Lights" (cu acces liber - Vizitator, Membru înregistrat, Membru donator, excepţie făcând jocurile efective care au regimul specificat de varianta accesată/ download-ată).

Pentru Muncă/ To Work

1. Economics.

Colecţie de materiale documentare, referate, elemente statistice, lucrări teoretice şi studii, sinteze şi structuri operative cu aplicaţie la nivel economic, afaceri, etc.

"Tehnici de plăţi", "Instrumente de plată", "Tehnici comerciale", "Sisteme economice", "Politici economice", "Burse", "Bănci" (acces restricţionat - numai Membru donator).

2. Contabilitate.

Tot ceea ce este legat de contabilitatea românească (şi nu numai), cât şi despre expertiză şi audit.

"Planuri de conturi", "Standarde de contabilitate", "Standarde de audit" (acces restricţionat - numai Membru donator).

3. Financiar.

Elemente despre tehnica operaţiilor, teorie şi practică financiară, date statistice, etc.

"Finanţe", "Audit financiar contabil", "Audit statutar" (acces restricţionat - numai Membru donator).

4. Lex/ Dicţionar.

Dicţionar/ Glosar economic cu termeni, elemente legislative structurate, comentate şi adnotate şi multe alte materiale de relaţie.

"Glosar economic", "Extrase legislative" - tot ceea ce este necesar unui economist" (acces controlat - Membru înregistrat. Membru donator).

Pentru Distracţie/ To Entertain

1. Perceptibil.

Culorile, psihologie, grupele sanguine, loto 6 din 49, Redzone - materiale diverse, de relaxare.

"Culorile", "Grupele sanguine", "Loto 6 din 49", "Redzone" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

2. Esoteric.

"Zodiacul chinezesc", "Zodiacul european", "Alte forme de zodiac", "Alte forme de clarviziune" şi orice ar putea fi considerat esoteric.

"Zodiacul chinezesc", "Zodiacul european", "Alte forme de zodiac", "Alte forme de clarviziune" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

3. Multimedia.

Filmuleţe de reclamă, chestii edcucative (programe diverse originale) şi altele.

"Filmuleţe", "Softuleţe" (acces controlat - Membru înregistrat, Membru donator).

4. Distractiv.

Proverbe şi ghicitori, bancuri şi alte chestii utile pentru petrecerea timpului liber.

"Proverbe, zicători şi ghicitori", "Bancuri - Centuriile lui Bulă", "Chestii distractive", (acces liber - Vizitator, Membru înregistrat, Membru donator).

Pentru Afaceri/ To Affair

1. Cumpără.

Tot ceea ce poate fi legat de achiziţii şi deciziile de cumpărare.

"Achiziţii", "Cumpărare", "Contractare", "Energie solară şi eoliană" (acces restricţionat - Membru donator).

2. Vinde.

Colecţie de materiale documentare utile pentru deciziile de vânzare.

"Achiziţii", "Vânzare", "Contractare" (acces restricţionat - Membru donator).

3. Intermediază.

O selecţie de prelucrări, analize, dezvoltări cu scopul de a vă susţine orice efort legat de evaluare şi intermediere.

"Evaluare", "Intermediere" (acces restricţionat - Membru donator).

4. Speculează.

A nu se citi "speculă"! Colecţie de materiale care documentează posibilităţile de a specula anumite oportunităţi.

"Piata de opţiuni", "Planuri de afaceri", "Finanţări", "Creditări" (acces restricţionat - Membru donator).